Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr sůl 300 ml voda 4 lístky bazalka 400 g mozzarella 20 ml olivový olej olivový olej 500 g hladká mouka 4 g sušené droždí 200 g mixovaná rajčata
Postup Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Vlažnou vodu promícháme se solí a olivovým olejem. Do mísy prosejeme mouku a do důlku přidáme sušené droždí s cukrem. Přilijeme polovinu dochucené vody a prsty vše zpracujeme. Postupně a podle potřeby doléváme zbytek vody, záleží na mouce, ale těsto musí být pružné, ne měkké
Z těsta vytvoříme bochníček, který uložíme do pomoučené mísy a přikryjeme vlhkou utěrkou. Necháme na teplém místě zdvojnásobit
Těsto rozdělíme na dva stejné díly. Každý díl vyválíme na velikost naší kulaté formy, kterou předem potřeme olejem. Slaný koláč můžeme připravit i v jediném větším plechu
Rajčata promícháme se solí, natrhanou bazalkou a olejem. Mozzarellu osušíme a nakrájíme na kostičky
Rajčatovou omáčkou potřeme koláče a vložíme do vyhřáté trouby na 250 °C, pečeme přibližně 7 minut. Mozzarellou posypeme koláče a dáme dopéct na asi dalších 5 minut
Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou krájíme a ihned podáváme.