Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
300 ml voda
4 lístky bazalka
400 g mozzarella
20 ml olivový olej
olivový olej
500 g hladká mouka
4 g sušené droždí
200 g mixovaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Vlažnou vodu promícháme se solí a olivovým olejem. Do mísy prosejeme mouku a do důlku přidáme sušené droždí s cukrem. Přilijeme polovinu dochucené vody a prsty vše zpracujeme. Postupně a podle potřeby doléváme zbytek vody, záleží na mouce, ale těsto musí být pružné, ne měkké

  2. Z těsta vytvoříme bochníček, který uložíme do pomoučené mísy a přikryjeme vlhkou utěrkou. Necháme na teplém místě zdvojnásobit

  3. Těsto rozdělíme na dva stejné díly. Každý díl vyválíme na velikost naší kulaté formy, kterou předem potřeme olejem. Slaný koláč můžeme připravit i v jediném větším plechu

  4. Rajčata promícháme se solí, natrhanou bazalkou a olejem. Mozzarellu osušíme a nakrájíme na kostičky

  5. Rajčatovou omáčkou potřeme koláče a vložíme do vyhřáté trouby na 250 °C, pečeme přibližně 7 minut. Mozzarellou posypeme koláče a dáme dopéct na asi dalších 5 minut

  6. Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou krájíme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!