Cizrna na paprice s pórkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 1/2 ks citron 2 ks pórek 500 g cizrna 3 lžíce olivový olej mletý pepř 600 ml zeleninový vývar 2 lžíce mletá sladká paprika mleté chilli 500 g jasmínová rýže 200 ml rýžová smetana
Postup Cizrna na paprice s pórkem
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme na 12 hodin do studené vody, poté ji scedíme a uvaříme v nové vodě doměkka
Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky a opečeme ji v hrnci na oleji. Pokud máme doma mahá koření, můžeme ho použít - a to tak, že ho trochu opečeme ještě před vložením cibule. Pokud mahá koření nemáme, nevadí. Po pár minutách smažení přidáme k cibuli mletou papriku, promícháme a ještě minutku opékáme. Cibulku zalijeme zeleninovým vývarem, který můžeme připravit z vody, ve které se vařila cizrna, a přidáním zeleninového bujonu. Chvilku povaříme, dokud cibule nezměkne
Do hrnce k cibuli přidáme asi třetinu uvařené cizrny a celý obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem. Tímto postupem si zajistíme, že již nemusíme pokrm zahušťovat. Do rozmixované směsi přidáme zbytek cizrny a pórek nakrájený na kolečka či proužky a vaříme, dokud pórek nezměkne. Nakonec přidáme rostlinnou smetanu (můžeme použít například sójovou, rýžovou či ovesnou), dochutíme solí, pepřem, chilli a šťávou z citronu
Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě
Cizrnu na paprice s pórkem zdobíme čerstvým pórkem či petrželkou a podáváme s jasmínovou rýží nebo s čerstvým chlebem.