Výborný slaný cuketový koláč recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
2 - 3 špetky sůl
1 ks vejce
2 ks cibule
1 ks cuketa
1 balíček prášek do pečiva
200 - 300 g polohrubá mouka
olej na vymazání
1,5 lžíce čerstvé bylinky (libeček, petrželka, pažitka)

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme, odkrájíme konce a nastrouháme na hrubém struhadle

  2. Cuketu nasolíme a necháme 1 - 2 hodiny odležet. Přebytečnou vodu, kterou cuketa pustí, vymačkáme

  3. Čerstvé bylinky opláchneme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na kousíčky, případně prolisujeme

  4. K vymačkané cuketě přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Přisypeme bylinky, česnek a podle chuti ještě jemně přisolíme. Nakonec přidáme polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva, množství přizpůsobíme velikosti cukety. Na 400 g cukety přijde asi 200 - 250 g mouky

  5. V tuto chvíli můžeme přidat také vejce, ale není to bezpodmínečně nutné. Směs na slaný cuketový koláč dobře promícháme

  6. Pekáček nebo jinou formu vymažeme olejem a cuketovou směs do ní rovnoměrně rozprostřeme. Cuketový slaný koláč pečeme v troubě (nejlépe horkovzdušné) vyhřáté na 180 °C asi 45 minut do zezlátnutí. Po upečení jej necháme vychladnout

  7. Slaný cuketový koláč chutná výborně a pomocí bylinek a jiné zeleniny se dá různě obměňovat. Přidat můžeme i kousek nastrouhaného sýra či na kostičky nakrájenou uzeninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!