Dušený špenát s lučinou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 - 5 stroužků česnek 1 lžička majoránka 1 - 2 lžičky vegeta olivový olej 1 ks menší cibule 2 ks menší brambory horká voda vejce natvrdo 1/2 - 1 lžičky mletý černý pepř 1 balíček mražený špenátový protlak 1,5 lžíce tamari 1 kostka lučina (100g)
Postup Dušený špenát s lučinou
Postup přípravy receptu
-
Špenátový protlak necháme trochu povolit. Mezitím oloupeme cibuli, brambory a česnek, cibuli nasekáme na kostičky, brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce uvaříme natvrdo
Protlak dáme do středního hrnce, zalijeme horkou vodou a při střední teplotě a za občasného míchání necháme rozpustit. Přidáme tamari a vegetu. Mezitím si v dalším hrnečku na troše olivového oleje osmahneme cibulku s nastrouhaným bramborem, jen krátce, ochutíme černým pepřem
K již prohřátému špenátu přidáme bramborovo-cibulovou směs, chvíli povaříme, přidáme lučinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Opět povaříme. Nakonec vmícháme prolisované stroužky česneku, majoránku a už stačí jen 5 minut prohřát a probublat. Celková tepelná příprava je maximálně 25 minut
Dušený špenát s lučinou rozdělíme do dvou talířků nebo misek, přidáme uvařené vejce, které jsme po oloupání rozkrojili na čtvrtky a podáváme
Recept na dušený špenát s lučinou je určen pro 2 osoby. Chutná opravdu dobře a snesou ho i ti, kteří jinak špenát nemusí.