Dušený špenát s tofu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 ks bobkový list 0,5 lžic olivový olej 1 - 2 lžičky sojová omáčka 1 špetka provensálské koření horká voda čerstvě mletý pepř 2 lžíce sojanéza himalájská sůl 200 g tofu s chilli 1 balíček mražený špenát (kousky)
Postup Dušený špenát s tofu
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tofu s příchutí chilli nastrouháme na hrubém struhadle. Připravíme si ostatní suroviny
V hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme cibuli a osmahneme. Přidáme špenátové kousky, podlijeme trochou horké vody, přidáme menší bobkové listy, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou. Špenát občas promícháme. Asi po 10 - 15 minutách přidáme provensálské koření, sojovou omáčku (bez glutamátu), vmícháme sojanézu, nastrouhané tofu a dobře promícháme. Dušený špenát s tofu dalších 5 minut prohříváme, bohatě to stačí. Hotový špenát podle potřeby a chuti dosolíme, dopepříme apod. Bobkové listy vyndáme
Dušený špenát s tofu podáváme s vařeným bramborem jako hlavní chod
Takto upravený špenát neobsahuje živočišné bílkoviny, je čistě veganský a chuťově jemný. Navíc není zahušťován moukou. Připravit si ho můžeme také z překrájeného čerstvého špenátu.