Dušený špenát s tofu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks bobkový list
0,5 lžic olivový olej
1 - 2 lžičky sojová omáčka
1 špetka provensálské koření
horká voda
čerstvě mletý pepř
2 lžíce sojanéza
himalájská sůl
200 g tofu s chilli
1 balíček mražený špenát (kousky)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tofu s příchutí chilli nastrouháme na hrubém struhadle. Připravíme si ostatní suroviny

  2. V hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme cibuli a osmahneme. Přidáme špenátové kousky, podlijeme trochou horké vody, přidáme menší bobkové listy, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou. Špenát občas promícháme. Asi po 10 - 15 minutách přidáme provensálské koření, sojovou omáčku (bez glutamátu), vmícháme sojanézu, nastrouhané tofu a dobře promícháme. Dušený špenát s tofu dalších 5 minut prohříváme, bohatě to stačí. Hotový špenát podle potřeby a chuti dosolíme, dopepříme apod. Bobkové listy vyndáme

  3. Dušený špenát s tofu podáváme s vařeným bramborem jako hlavní chod

  4. Takto upravený špenát neobsahuje živočišné bílkoviny, je čistě veganský a chuťově jemný. Navíc není zahušťován moukou. Připravit si ho můžeme také z překrájeného čerstvého špenátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!