Těstoviny s klobásou, hráškem a mozzarellou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

120 g hrášek
olej
sůl
1 ks cibule
240 g těstoviny
2 balíčky mozzarella
150 ml zeleninový vývar
1 ks pikantní klobása
mletý černý pepř
300 ml rajčatové pyré
1 lžička třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pikantní klobásu nakrájíme na slabá kolečka. Odkapanou mozzarellu nakrájíme na drobné kostičky

  2. Cibuli osmažíme na troše oleje dozlatova, přidáme klobásu a po chvíli hrášek. Asi po 5 minutách přilijeme pyré s vodou nebo vývarem. Omáčku dochutíme cukrem a solí, potom vaříme asi 15 - 20 minut

  3. Těstoviny uvaříme al dente. Uvařené těstoviny vložíme do omáčky i s nakrájenou mozzarellou, mícháme a jakmile mozzarella začne povolovat, odendáme

  4. Těstoviny s klobásou, hráškem a mozzarellou podáváme ihned jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!