Těstoviny s klobásou, hráškem a mozzarellou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 120 g hrášek olej sůl 1 ks cibule 240 g těstoviny 2 balíčky mozzarella 150 ml zeleninový vývar 1 ks pikantní klobása mletý černý pepř 300 ml rajčatové pyré 1 lžička třtinový cukr
Postup Těstoviny s klobásou, hráškem a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pikantní klobásu nakrájíme na slabá kolečka. Odkapanou mozzarellu nakrájíme na drobné kostičky
Cibuli osmažíme na troše oleje dozlatova, přidáme klobásu a po chvíli hrášek. Asi po 5 minutách přilijeme pyré s vodou nebo vývarem. Omáčku dochutíme cukrem a solí, potom vaříme asi 15 - 20 minut
Těstoviny uvaříme al dente. Uvařené těstoviny vložíme do omáčky i s nakrájenou mozzarellou, mícháme a jakmile mozzarella začne povolovat, odendáme
Těstoviny s klobásou, hráškem a mozzarellou podáváme ihned jako hlavní chod.