Meruňková roláda recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
25 g kakao
250 g meruňky
125 g cukr krystal
1 kelímek kysaná smetana
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Postupně do směsi přidáváme kakao a lehce zamícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 15 minut při 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnout

  2. Korpus překlopíme na vlhkou utěrku a srolujeme. Smetanu ušleháme do tuha, můžeme použít ztužovač. Přimícháme zakysanou smetanu a na kousky pokrájené meruňky. Roládu rozmotáme, potřeme náplní a opět smotáme

  3. Roládu pomažeme na povrchu a po stranách. Podle fantazie ozdobíme. Meruňkovou roládu necháme zatuhnout

  4. Meruňkovou roládu nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!