Skořicovo-vanilkový koláč se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 lžic cukr
0,5 hrnků olej
5 ks vejce
0,5 hrnků mléko
1 l mléko
1 ks prášek do pečiva
25 dkg cukr krupice
mletá skořice
2 ks vanilkový cukr
3 ks zakysaná smetana
citronová kůra
25 dkg polohrubá mouka
3 ks vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme pudink podle návodu na obalu a necháme ho vychladnout. Obvykle svaříme 1 litr mléka, 3 vanilkové pudinky a cukr podle chuti, jak má kdo rád sladké

  2. Těsto si připravíme z 25 dkg polohrubé mouky, 25 dkg cukru, 5 vajec, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 1 prášku do pečiva a lze i přidat citronovou kůru. Já citronovou kůru dávám, hezky těsto provoní. Všechno dohromady promícháme

  3. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Tuhý pudink lžící postupně naklademe na těsto vylité na plechu a dáme péct

  4. Hned po vytažení z trouby rozetřeme na vanilkový koláč krém ze zakysané smetany, který si připravíme z 3 zakysaných smetan a 2 vanilkových cukrů, popřípadě i moučkového cukru podle chuti. Nakonec koláč se zakysanou smetanou posypeme mletou skořicí

  5. Skořicovo-vanilkový koláč se zakysanou smetanou podáváme nakrájený na kostky ke kávě i čaji. Chutná výtečně!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!