Závin s čerstvým špenátem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 5 ks vejce 1 ks vejce 150 g niva 1 hrst čerstvý špenát 1 balíček listové těsto (400g)
Postup Závin s čerstvým špenátem
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme v mírně osolené vodě natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno (případně nadrobno nakrájíme)
Čerstvý špenát spaříme vroucí vodou a necháme ho 5 - 10 minut "louhovat". Pak listy vymačkáme, odstraníme tlustou stopku (řapík) a listy nadrobno nakrájíme
V misce dobře promícháme špenát, nivu, vejce a česnek. Směs rozdělíme na poloviny
Listové těsto rozdělíme na 2 díly, každý zvlášť rozválíme a potřeme polovinou špenátové náplně. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, závin svineme a zbytkem vejce potřeme oba záviny i po povrchu
Záviny s čerstvým špenátem opatrně přeneseme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut na 175 °C.