Pikantní polévka s brynzou a čočkou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 šálek čočka
3 ks chilli paprička
150 g brynza
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
2 lžíce hladká mouka
2 - 3 lžíce zakysaná smetana
mletý černý pepř
1 snítka čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Čočku s kořením zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Měkkou čočku slijeme, ale vývar nevyléváme. Cibuli, česnek a chilli papričky očistíme a nasekáme nadrobno. Brynzu promícháme se zakysanou smetanou

  2. Na másle necháme zpěnit cibuli, česnek a chilli papričky. Pak směs zaprášíme hladkou moukou a zvolna vše opražíme dorůžova. Ochucenou jíšku zalijeme vývarem z čočky, přidáme rozmarýn a zvolna vaříme asi 20 minut. Do krémového základu vmícháme čočku, brynzu se smetanou a vše necháme krátce přejít varem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

  3. Pikantní polévku s brynzou a čočkou rozdělíme na porce a servírujeme s česnekovými krutony nebo čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!