Pikantní polévka s brynzou a čočkou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule 1 šálek čočka 3 ks chilli paprička 150 g brynza 1 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 2 lžíce hladká mouka 2 - 3 lžíce zakysaná smetana mletý černý pepř 1 snítka čerstvý rozmarýn
Postup Pikantní polévka s brynzou a čočkou
Postup přípravy receptu
-
Čočku s kořením zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Měkkou čočku slijeme, ale vývar nevyléváme. Cibuli, česnek a chilli papričky očistíme a nasekáme nadrobno. Brynzu promícháme se zakysanou smetanou
Na másle necháme zpěnit cibuli, česnek a chilli papričky. Pak směs zaprášíme hladkou moukou a zvolna vše opražíme dorůžova. Ochucenou jíšku zalijeme vývarem z čočky, přidáme rozmarýn a zvolna vaříme asi 20 minut. Do krémového základu vmícháme čočku, brynzu se smetanou a vše necháme krátce přejít varem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Pikantní polévku s brynzou a čočkou rozdělíme na porce a servírujeme s česnekovými krutony nebo čerstvým pečivem.