Masové koule v hořčičném sosu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
sůl
1 ks vejce
2 lžíce máslo
2 lžíce strouhanka
1/8 l mléko
50 g cibule
1/3 lžičky kari
1 špetka chilli
1 ks velká cibule
2 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce hladká mouka
4 lžíce zakysaná smetana
400 g mleté maso
300 ml hovězí vývar
2 lžíce kremžská hořčice
mletý černý pepř
mletý černý pepř
1 ks velké navinulé jablko

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso, strouhanku, mléko, vejce, nastrouhanou cibuli, sůl a pepř smícháme. Masový vývar přivedeme k varu a z masové směsi tvoříme mokrýma rukama koule, které vložíme do vroucího vývaru. Při mírné teplotě uvaříme doměkka

  2. Cibuli i jablko bez slupky a jádřince nakrájíme na malé kostičky. Na másle zpěníme cibuli, zahustíme moukou, přidáme jablko a podusíme

  3. Z vývaru vyjmeme uvařené masové koule a samotný vývar smícháme s hořčicí, smetanou, kari kořením a špetkou chilli koření. Přilijeme k cibulce s jablkem a 10 minut společně povaříme. Poté podle chuti hořčičný sos opepříme, přisolíme a případně trochu osladíme. Masové koule vložíme do omáčky a prohřejeme

  4. Masové koule v hořčičném sosu podáváme třeba s bramborem vařeným ve slupce nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!