Masové koule v hořčičném sosu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl sůl 1 ks vejce 2 lžíce máslo 2 lžíce strouhanka 1/8 l mléko 50 g cibule 1/3 lžičky kari 1 špetka chilli 1 ks velká cibule 2 lžíce plnotučná hořčice 1 lžíce hladká mouka 4 lžíce zakysaná smetana 400 g mleté maso 300 ml hovězí vývar 2 lžíce kremžská hořčice mletý černý pepř mletý černý pepř 1 ks velké navinulé jablko
Postup Masové koule v hořčičném sosu
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso, strouhanku, mléko, vejce, nastrouhanou cibuli, sůl a pepř smícháme. Masový vývar přivedeme k varu a z masové směsi tvoříme mokrýma rukama koule, které vložíme do vroucího vývaru. Při mírné teplotě uvaříme doměkka
Cibuli i jablko bez slupky a jádřince nakrájíme na malé kostičky. Na másle zpěníme cibuli, zahustíme moukou, přidáme jablko a podusíme
Z vývaru vyjmeme uvařené masové koule a samotný vývar smícháme s hořčicí, smetanou, kari kořením a špetkou chilli koření. Přilijeme k cibulce s jablkem a 10 minut společně povaříme. Poté podle chuti hořčičný sos opepříme, přisolíme a případně trochu osladíme. Masové koule vložíme do omáčky a prohřejeme
Masové koule v hořčičném sosu podáváme třeba s bramborem vařeným ve slupce nebo s rýží.