Kuřecí plátky na žampionech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 palička česnek 5 lžic máslo 500 ml mléko 250 g žampiony 200 - 250 ml kuřecí vývar 1 lžička hladká mouka 1 lžíce dijonská hořčice 3 špetky sušený tymián 4 ks kuřecí prso 1 lžička sušený rozmarýn
Postup Kuřecí plátky na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme a upravíme na 4 silnější řízky. Maso osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, polovinu dávky prolisujeme a promícháme s mlékem, do kterého vložíme kuřecí prsa. Takto naložené kuřecí necháme v chladu alespoň 3 hodiny odležet. Druhou polovinu česneku a očištěné žampiony nakrájíme na plátky
Kuřecí řízky vyjmeme z ochuceného mléka, osušíme, rychle opečeme z obou stran na 3 lžících másla a přendáme do pekáčku. Na výpeku necháme zesklovatět plátky česneku, vmícháme žampiony, rozmarýn a tymián. Vše za stálého míchání zvolna opékáme, dokud houby nezmění barvu. Pak přidáme zbývající máslo a směs zaprášíme moukou, ještě asi 2 minuty restujeme. Vmícháme hořčici, přilijeme vývar a krátce povaříme
Ochucené žampiony s omáčkou nalijeme na kuřecí plátky a v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut zapékáme
Kuřecí plátky na žampionech s chutí česneku a bylinek servírujeme s rýží.