Kuřecí plátky na žampionech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
5 lžic máslo
500 ml mléko
250 g žampiony
200 - 250 ml kuřecí vývar
1 lžička hladká mouka
1 lžíce dijonská hořčice
3 špetky sušený tymián
4 ks kuřecí prso
1 lžička sušený rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme a upravíme na 4 silnější řízky. Maso osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, polovinu dávky prolisujeme a promícháme s mlékem, do kterého vložíme kuřecí prsa. Takto naložené kuřecí necháme v chladu alespoň 3 hodiny odležet. Druhou polovinu česneku a očištěné žampiony nakrájíme na plátky

  2. Kuřecí řízky vyjmeme z ochuceného mléka, osušíme, rychle opečeme z obou stran na 3 lžících másla a přendáme do pekáčku. Na výpeku necháme zesklovatět plátky česneku, vmícháme žampiony, rozmarýn a tymián. Vše za stálého míchání zvolna opékáme, dokud houby nezmění barvu. Pak přidáme zbývající máslo a směs zaprášíme moukou, ještě asi 2 minuty restujeme. Vmícháme hořčici, přilijeme vývar a krátce povaříme

  3. Ochucené žampiony s omáčkou nalijeme na kuřecí plátky a v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut zapékáme

  4. Kuřecí plátky na žampionech s chutí česneku a bylinek servírujeme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!