Dušené brambory s rozmarýnem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
100 g máslo
voda na podlití
hrubá sůl
sušený rozmarýn
bylinková sůl
700 - 800 g pozdní brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, stejně tak česnek. Ještě v míse je promícháme s hrubou solí, česnekem a rozmarýnem. Trochu posypeme i bylinkovou solí. Máslo necháme v kastrůlku rozpustit

  2. Hrnec vymažeme máslem a vložíme vrstvu ochucených brambor. Přelijeme trochou másla a dáme další vrstvu. Takto postupujeme, dokud nám nedojdou brambory. Nakonec podlijeme trochou vody a přikryjeme pokličkou. Za občasného promíchání dusíme doměkka asi 25 minut, podle druhu brambor a velikosti plátků

  3. Dušené brambory s rozmarýnem podáváme jako přílohu, ale jsou dobré i jen tak, pohltí chuť bylinek a koření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!