Vepřové kotlety dušené v marinádě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 150 ml olej olej sůl vývar 2 lžíce hořčice 200 ml voda 2 lžíce ostrý kečup 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř instantní jíška 4 ks vepřová kotleta s kostí
Postup Vepřové kotlety dušené v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme marinádu. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a promícháme s olejem, vodou, kečupem, hořčicí a mletou paprikou
Kotlety očistíme, omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Maso vložíme do marinády a necháme přes noc rozležet
Druhý den kotlety očistíme od marinády, osušíme a na oleji z obou stran opečeme. Podlijeme vývarem, vmícháme zbylou marinádu a vše zvolna dusíme doměkka. Nakonec omáčku podle potřeby můžeme zahustit instantní jíškou
Dušené vepřové kotlety v marinádě s chutí česneku podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.