Bílý chřestový krém s kuřecím masem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo pažitka 1 ks šalotka 750 ml kuřecí vývar 2 lžíce hladká mouka muškátový květ 1 lžička dijonská hořčice mletý černý pepř 200 g vařené kuřecí maso 300 g bílý chřest 250 ml vývar z chřestu
Postup Bílý chřestový krém s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Omytý chřest zbavíme dřevnatých konců a stonky škrabkou oloupeme. Zdřevnatělé odříznuté stonky a slupky nevyhazujeme, ale zalijeme vodou, osolíme, opepříme a zvolna povaříme asi 30 minut. Vývar z chřestu slijeme a odložíme stranou. Očištěný chřest nakrájíme na kousky. Hlavičky chřestu zvolna opečeme na lžíci másla doměkka
V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nakrájenou šalotku dosklovata. Pak vmícháme mouku a hořičici a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme kuřecím vývarem a vývarem z chřestu. Tento základ zvolna vaříme asi 10 minut a poté do polévky vložíme nakrájené kousky chřestu a dále vaříme ještě dalších 10 minut
Jakmile bude chřest dostatečně měkký, polévku rozmixujeme do hladkého krému, který dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem, vmícháme na drobno nakrájené kousky kuřecího masa a opečené hlavičky chřestu
Bílý chřestový krém s kuřecím masem rozdělíme na porce, ozdobíme sekanou pažitkou a ihned podáváme.