Bílý chřestový krém s kuřecím masem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
pažitka
1 ks šalotka
750 ml kuřecí vývar
2 lžíce hladká mouka
muškátový květ
1 lžička dijonská hořčice
mletý černý pepř
200 g vařené kuřecí maso
300 g bílý chřest
250 ml vývar z chřestu

Postup přípravy receptu

  1. Omytý chřest zbavíme dřevnatých konců a stonky škrabkou oloupeme. Zdřevnatělé odříznuté stonky a slupky nevyhazujeme, ale zalijeme vodou, osolíme, opepříme a zvolna povaříme asi 30 minut. Vývar z chřestu slijeme a odložíme stranou. Očištěný chřest nakrájíme na kousky. Hlavičky chřestu zvolna opečeme na lžíci másla doměkka

  2. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nakrájenou šalotku dosklovata. Pak vmícháme mouku a hořičici a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme kuřecím vývarem a vývarem z chřestu. Tento základ zvolna vaříme asi 10 minut a poté do polévky vložíme nakrájené kousky chřestu a dále vaříme ještě dalších 10 minut

  3. Jakmile bude chřest dostatečně měkký, polévku rozmixujeme do hladkého krému, který dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem, vmícháme na drobno nakrájené kousky kuřecího masa a opečené hlavičky chřestu

  4. Bílý chřestový krém s kuřecím masem rozdělíme na porce, ozdobíme sekanou pažitkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!