Focaccia s cherry rajčátky a olivami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
tymián
1 větvička rozmarýn
15 g droždí
1 lžíce olivový olej
300 g hladká mouka
2 dl vlažná voda
500 g cherry rajčátka
černí olivy

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrolíme do 2 dcl vlažné vody ve větší míse. Přidáme olej, cukr a lístky tymiánu nebo oregana. Nakonec přisypeme mouku a sůl a vypracujeme hladké řídké lepivé těsto

  2. Plech nebo i dortovou formu vymažeme máslem, rozprostřeme na něj těsto a necháme asi 30 minut kynout na teplém místě

  3. Troubu rozehřejeme na 180-200 °C. Rajčátka opláchneme, osušíme a jedno po druhém zatlačíme do těsta. Podobně přidáme i olivy. Povrch těsta posypeme jehličkami rozmarýnu a focacciu s cherry rajčátky pečeme z obou stran asi 15 až 20 minut. Focacciu můžeme podávat vlažnou i studenou

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!