Focaccia z Genovy recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 lžíce sůl 400 ml voda 25 g droždí 50 ml olivový olej olivový olej 500 g hladká mouka hrubá sůl čerstvý rozmarýn
Postup Focaccia z Genovy
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si dvě mísy. Do jedné mísy prosejeme hladkou mouku. Do druhé nalijeme teplou vodu. Do vody rozmělníme kostku droždí, přidáme lžičku cukru, přilijeme olivový olej a dobře promícháme
Do promíchaného základu z droždí po menších dávkách přidáváme mouku, kterou vždy dobře promícháváme. Při poslední dávce mouky přidáme sůl. Dobře promíchané těsto má podobu elastické a hodně lepkavé hmoty. Mísu s těstem přikryjeme transparentní fólií a necháme na teplém místě asi hodinu vykynout do zdvojnásobení
Na plech nalijeme olivový olej, který rozetřeme po celém plechu. Olejem si též dobře potřeme ruce. Těsto z mísy převrátíme na plech. Těsto dobře natáhneme prsty po celé ploše a kdo má rád rozmarýn, tak ho rozdělí na focacciu. Focacciu posolíme hrubou solí, polijeme trochou olivového oleje a necháme ještě 30 minut kynout
Focacciu pečeme asi 20 - 25 minut dozlatova v troubě předehřáté na 220 °C
Focaccia z Genovy je výborná samotná ke svačině nebo rozříznutá a plněná uzeninou.