Pizza Focaccia recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
500 ml mléko
bazalka
50 g droždí
1 balíček olivy zelené
1 lžička cukr písek
6 lžic olivový olej
200 ml olivový olej
1000 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z 1 dl mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek

  2. Na válu osolíme mouku, uděláme si v ní důlek, do kterého nalijeme vzešlý kvásek, olej a zbylé vlažné mléko. Zaděláme do hladkého těsta a přibližně hodinu necháme kynout

  3. Z vykynutého těsta vytvoříme čtyři placky, do kterých zatlačíme olivy a bazalku. Takto připravené placky pokládáme na olejem potřený a posolený plech

  4. Před pečením ještě zakapeme olejem hlavně okolo oliv a bazalky

  5. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C přibližně 25 minut. Vynikající jsou ještě horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!