Vánoční pracny bez cukru recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

260 g máslo
50 g kakao
1 špetka mletá skořice
350 g polohrubá mouka
120 g mleté vlašské ořechy
100 g čekankový sirup

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny v míse dobře promícháme a prosejeme přes síto na vál. K sypkým surovinám přidáme plátky změklého másla. Těsto prsty prohněteme, až je krásně pevné a hladké. Vznikne nám bochánek těsta, který zabalíme do potravinářské folie a necháme do druhého dne uležet v lednici

  2. Na druhý den z těsta odloupáváme kousky a vmačkáme je do formiček. Mohou to být košíčky, figurky apod. Formičky není třeba vymazávat, půjdou i tak dobře vyklopit

  3. Naplněné formičky poskládáme na plech a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 20 minut

  4. Ještě horké vánoční pracny z formiček jemným klepnutím vyklopíme

  5. Vánoční pracny bez cukru podáváme nejen pro lidi s dietním omezením, ale budou chutnat všem jako trochu zdravější druh cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!