Panna Cotta s mangovým sorbetem a karamelem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
máta
10 g želatina
150 g cukr krystal
karamel
1 lžíce vanilková esence
700 ml smetana ke šlehání
pomerančová kůra
300 ml plnotučné mléko
mangový sorbet
Postup Panna Cotta s mangovým sorbetem a karamelem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci smícháme smetanu ke šlehání, plnotučné mléko, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr krystal, vanilkovou esenci a přivedeme k varu spolu se želatinou, odstavíme, procedíme a nalijeme do forem. Necháme dobře vychladit
Po vychladnutí polijeme zhruba 1 mm vrstvu karamelu, necháme chvilku ztuhnout, nahoru přidáme mangový sorbet a můžeme podávat
Panna cottu s mangovým sorbetem a karamelem podáváme jako chutný osvěžující dezert při různých příležitostech. Dezert můžeme ozdobit lístky máty.