Vanilková Panna cotta s perníkovou omáčkou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 4 lžíce cukr máta 1 ks vanilkový lusk 250 ml Alpro Original 250 ml Alpro Cuisine 2 ks dezert Alpro Speculoos 4 ks plátek želatiny 100 g mražené višně
Postup Vanilková Panna cotta s perníkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Alpro Original, Alpro Cuisine, dvě lžíce cukru a dřeň z vanilkového lusku společně zahřejeme v rendlíku těsně pod bod varu. Přidáme namočenou plátkovou želatinu, přecedíme do formiček a necháme v chladničce nejlépe přes noc vychladnout
Dvě lžíce cukru necháme lehce zkaramelizovat, přidáme mražené višně a vaříme, dokud se nám obsah nesvaří na polovinu. Višňovou omáčku můžeme podávat jak studenou, tak horkou, jen dbáme na to, aby se nedostala horká k panna cottě, rozpustila by se
Při servírovaní začínáme dezertem Alpro Speculoos, kterým nakreslíme slzu na talíři, poté přidáme višňovou omáčku a na závěr vyklopenou panna cottu
Vanilkovou Panna cottu s perníkovou omáčkou podáváme jako vynikající dezert při různých slavnostních příležitostech
Partnerem receptu je Alpro
var _gde_ohcnfjhusa = new Image(1,1)
},{"@type": "HowToStep
_gde_ohcnfjhusa.src='http://cz.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/tstamp='+(new Date()).getTime()+'/id=bazrQIbsgI34v7bMrVpGeLbtDot8TI7syOCaCbFJWcX.i7/stparam=ohcnfjhusa/fastid=mkvlkqvkozqmtghtxsletpinbmnp
},{"@type": "HowToStep
//-->