Pečená treska s rajčatovou krustou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 2 - 3 lžíce strouhanka 3 lžíce parmazán limetková šťáva 1/2 ks červená cibule mletý černý pepř 6 ks cherry rajčátka 500 g filety z tresky 2 hrstě goji plochá listová petrželka
Postup Pečená treska s rajčatovou krustou
Postup přípravy receptu
-
Filety z tresky očistíme, osolíme, opepříme, zakapeme limetkovou šťávou a necháme odležet
Mezitím si připravíme rajčatovou směs na krustu. Oloupanou cibuli a rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Plochou listovou petrželku jemně nasekáme. Na másle necháme zesklovatět cibulku, ke které vmícháme rajčata a goji. Směs podusíme doměkka a zakapeme limetkovou šťávou. Do vychladlé směsi vmícháme nastrouhaný sýr, petrželku, sůl, pepř a vše zahustíme strouhankou
Odležené filety vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a na ně rozprostřeme rajčatovou směs, na kterou položíme několik hoblin másla. Vše pečeme nezakryté při 200 °C přibližně 20 - 25 minut, dokud nevznikne křupavá krustička
Pečenou tresku s rajčatovou krustou rozdělíme na porce, pokapeme vypečenou šťávou a podáváme se šťouchaným bramborem a jarní cibulkou.