Sterilovaná čalamáda recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

30 dkg cukr
8 dkg sůl
1 l ocet
cibule
3 l voda
kopr
mrkev
feferonka
křen
okurka
nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Nálev z vody, cukru, octu a soli svaříme a necháme vychladnout

  2. Zeleninu a křen očistíme, nakrájíme na kolečka. Feferonky rozkrájíme nebo necháme celé. Zeleninu dobře promícháme s nasekaným koprem a napěchujeme do sklenic. Zalijeme nálevem a pečlivě zavíčkujeme

  3. Připravenou čalamádu sterilujeme při 80 °C asi 15 minut

  4. Sterilovanou čalamádu podáváme jako zeleninovou přílohu a salát. Někdo si ji dá třeba i místo večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!