Štěpánský punč recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 3 - 5 lžic cukr 500 ml voda 1 plechovka ananas 1000 ml červené víno (Frankovka) 1 plechovka koktejlové ovoce 50 ml rum (1 porce)
Postup Štěpánský punč
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme vodu, vysypeme obsah obou plechovek i se šťávou, dobře promícháme a vše uvedeme do varu
Vroucí základ punče osladíme (ale taky nemusíme), přilijeme víno, ale už nevaříme. Pouze zahřejeme asi na 60 °C - nemusíme mít teploměr, určitě odhadneme
Do hrníčku nebo skleničky z varného skla nalijeme panáka rumu a zalijeme ho punčem (včetně ovoce)
Štěpánský punč podáváme horký a se lžičkou na ovoce.