Vanilková Panna Cotta s polevou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 120 ml mléko 500 ml smetana 3 listy želatina 60 g cukr krystal 1 ks vanilkový lusk jahodový džem
Postup Vanilková Panna Cotta s polevou
Postup přípravy receptu
-
Mísu naplníme vodou, přidáme želatinu a necháme ve vodě máčet
Na pánev nalijeme mléko a přivedeme ho těsně k bodu varu. Nesmí se vařit. Pánev dáme pryč z ohně. Želatinu okapeme, promačkáme a vložíme do mléka
Smetanu nalijeme do druhé pánve, přidáme cukr, podélně rozříznutý vanilkový lusk a směs přivedeme pomalu k varu za stálého míchání. Poté pánev odstavíme, vyjmeme vanilkový lusk a takto ochucenou smetanu vmícháme do mléčné směsi
Hrnečky nebo kalíšky vypláchneme ledovou vodou, pečlivě okapeme a naplníme vytvořenou směsí na Panna Cottu
Hotovou vanilkovou Panna Cottu dáme do lednice vychladit na několik hodin dokud neztuhne (přibližně 3-4h)
Vanilkovou Panna Cottu servírujeme vyklopením na talíř. Panna Cottu můžete polít ovocnou omáčkou, kterou připravíme mírným zahřátím jahodového džemu.