Vanilková Panna Cotta s polevou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

120 ml mléko
500 ml smetana
3 listy želatina
60 g cukr krystal
1 ks vanilkový lusk
jahodový džem

Postup přípravy receptu

  1. Mísu naplníme vodou, přidáme želatinu a necháme ve vodě máčet

  2. Na pánev nalijeme mléko a přivedeme ho těsně k bodu varu. Nesmí se vařit. Pánev dáme pryč z ohně. Želatinu okapeme, promačkáme a vložíme do mléka

  3. Smetanu nalijeme do druhé pánve, přidáme cukr, podélně rozříznutý vanilkový lusk a směs přivedeme pomalu k varu za stálého míchání. Poté pánev odstavíme, vyjmeme vanilkový lusk a takto ochucenou smetanu vmícháme do mléčné směsi

  4. Hrnečky nebo kalíšky vypláchneme ledovou vodou, pečlivě okapeme a naplníme vytvořenou směsí na Panna Cottu

  5. Hotovou vanilkovou Panna Cottu dáme do lednice vychladit na několik hodin dokud neztuhne (přibližně 3-4h)

  6. Vanilkovou Panna Cottu servírujeme vyklopením na talíř. Panna Cottu můžete polít ovocnou omáčkou, kterou připravíme mírným zahřátím jahodového džemu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!