Slané košíčky z krekrů recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 2 ks vejce 40 g máslo 1 ks cibule 1 lžíce pažitka tymián 2 ks rajče 2 lžíce kečup mletý černý pepř 100 g pomazánkové máslo máslo na vymazání 1 kelímek pomazánkové máslo bez příchuti 100 g mozzarella v nálevu 250 g slané sušenky TUC 1 sklenka rybí filé (treska) v oleji
Postup Slané košíčky z krekrů
Postup přípravy receptu
-
Slané krekry umeleme nebo rozdrobíme na strouhanku a propracujeme s vejci a rozpuštěným máslem v tužší hmotu. Formičky na košíky nebo jiné zapékací formy na mini pizzu vytřeme máslem a těsto do nich vtlačíme ve vrstvě silné asi 2 - 3 mm. Naplněné formičky položíme na plech a pečeme v předtopené troubě při 150 °C dorůžova. Košíčky necháme ve formičkách zchladnout a teprve potom je opatrně vyklopíme
Připravíme si náplň z tresky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky, pažitku jemně nasekáme a kousky solené tresky necháme okapat. Všechny suroviny promícháme s pomazánkovým máslem do hladkého krému a necháme v chladu odležet
Pro druhou variantu si nakrájíme okapanou mozzarellu a omytá rajčata na plátky. Kečup promícháme s olejem, prolisovaným česnekem, pepřem a nasekaným tymiánem. Mini pizzy potřeme kečupovou směsí, poklademe sýrem a rajčaty, osolíme, opepříme a krátce zapečeme v horké troubě. Ihned podáváme
Slané košíčky z krekrů plníme rybím krémem, ozdobíme pažitkou, kouskem rajčete a podáváme jako předkrm nebo chuťovku.