Slané košíčky z krekrů recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
2 ks vejce
40 g máslo
1 ks cibule
1 lžíce pažitka
tymián
2 ks rajče
2 lžíce kečup
mletý černý pepř
100 g pomazánkové máslo
máslo na vymazání
1 kelímek pomazánkové máslo bez příchuti
100 g mozzarella v nálevu
250 g slané sušenky TUC
1 sklenka rybí filé (treska) v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Slané krekry umeleme nebo rozdrobíme na strouhanku a propracujeme s vejci a rozpuštěným máslem v tužší hmotu. Formičky na košíky nebo jiné zapékací formy na mini pizzu vytřeme máslem a těsto do nich vtlačíme ve vrstvě silné asi 2 - 3 mm. Naplněné formičky položíme na plech a pečeme v předtopené troubě při 150 °C dorůžova. Košíčky necháme ve formičkách zchladnout a teprve potom je opatrně vyklopíme

  2. Připravíme si náplň z tresky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky, pažitku jemně nasekáme a kousky solené tresky necháme okapat. Všechny suroviny promícháme s pomazánkovým máslem do hladkého krému a necháme v chladu odležet

  3. Pro druhou variantu si nakrájíme okapanou mozzarellu a omytá rajčata na plátky. Kečup promícháme s olejem, prolisovaným česnekem, pepřem a nasekaným tymiánem. Mini pizzy potřeme kečupovou směsí, poklademe sýrem a rajčaty, osolíme, opepříme a krátce zapečeme v horké troubě. Ihned podáváme

  4. Slané košíčky z krekrů plníme rybím krémem, ozdobíme pažitkou, kouskem rajčete a podáváme jako předkrm nebo chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!