Pečená treska s bylinkami a bramborem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
30 g strouhanka
400 g brambory
600 g treska
olivový olej
1 svazeček čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazené rybí plátky, pokud jsou delší, rozpůlíme na poloviny. Tresku opláchneme a dobře osušíme. Brambory oloupeme, osušíme a nakrájíme asi na 3 - 5 mm silná kolečka. Petrželku nasekáme nadrobno s oloupaným česnekem. V misce promícháme strouhanku s petrželkou a česnekem

  2. Pekáček potřeme olivovým olejem a poukládáme plátky brambor, které osolíme, opepříme a posypeme dochucenou strouhankou. Brambory pokapeme olivovým olejem, posypeme opět trochou strouhanky a pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C

  3. Část upečených brambor odendáme. Na brambory v pekáči položíme část ryb a přikryjeme zbytkem upečených brambor. Na brambory rozložíme zbytek ryb, posypeme zbytkem strouhanky a dopékáme dalších asi 15 minut

  4. Pečenou tresku s bylinkami a bramborem podáváme k hlavnímu chodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!