Pečená treska s bylinkami a bramborem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 30 g strouhanka 400 g brambory 600 g treska olivový olej 1 svazeček čerstvá petrželka mletý černý pepř
Postup Pečená treska s bylinkami a bramborem
Postup přípravy receptu
-
Rozmrazené rybí plátky, pokud jsou delší, rozpůlíme na poloviny. Tresku opláchneme a dobře osušíme. Brambory oloupeme, osušíme a nakrájíme asi na 3 - 5 mm silná kolečka. Petrželku nasekáme nadrobno s oloupaným česnekem. V misce promícháme strouhanku s petrželkou a česnekem
Pekáček potřeme olivovým olejem a poukládáme plátky brambor, které osolíme, opepříme a posypeme dochucenou strouhankou. Brambory pokapeme olivovým olejem, posypeme opět trochou strouhanky a pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C
Část upečených brambor odendáme. Na brambory v pekáči položíme část ryb a přikryjeme zbytkem upečených brambor. Na brambory rozložíme zbytek ryb, posypeme zbytkem strouhanky a dopékáme dalších asi 15 minut
Pečenou tresku s bylinkami a bramborem podáváme k hlavnímu chodu.