Špenátové trojhránky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl máslo 1 ks cibule 125 g ricotta 1 balíček listové těsto mletý pepř muškátový oříšek 300 g listový špenát
Postup Špenátové trojhránky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Připravíme si čerstvý špenát, který opereme a nakrájíme na menší proužky
Na másle osmažíme cibuli, přidáme špenát a dusíme asi minutu, poté špenátovou směs necháme vychladnout. Přidáme sýr ricotta, sůl, pepř, muškátový oříšek (nejlépe čerstvě namletý) a rozdělíme na 8 porcí
Plech lehce vymažeme máslem, případně vyložíme pečícím papírem. Z těsta nařežeme 8 čtverců, které naplníme špenátovou hmotou a zabalíme do trojúhelníčků. Okraje pořádně zamáčkneme, aby nám náplň během pečení nevytekla
Špenátové trojhránky potřeme rozehřátým máslem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut, až začnou zlátnout
Špenátové trojhránky podáváme teplé s rajčatovou omáčkou, ale chutnají i samostatně po vychladnutí jako chuťovka či svačinka
Foto: Shutterstock.com