Špenátové trojhránky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 ks cibule
125 g ricotta
1 balíček listové těsto
mletý pepř
muškátový oříšek
300 g listový špenát

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Připravíme si čerstvý špenát, který opereme a nakrájíme na menší proužky

  2. Na másle osmažíme cibuli, přidáme špenát a dusíme asi minutu, poté špenátovou směs necháme vychladnout. Přidáme sýr ricotta, sůl, pepř, muškátový oříšek (nejlépe čerstvě namletý) a rozdělíme na 8 porcí

  3. Plech lehce vymažeme máslem, případně vyložíme pečícím papírem. Z těsta nařežeme 8 čtverců, které naplníme špenátovou hmotou a zabalíme do trojúhelníčků. Okraje pořádně zamáčkneme, aby nám náplň během pečení nevytekla

  4. Špenátové trojhránky potřeme rozehřátým máslem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut, až začnou zlátnout

  5. Špenátové trojhránky podáváme teplé s rajčatovou omáčkou, ale chutnají i samostatně po vychladnutí jako chuťovka či svačinka

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!