Vepřová pečeně s gratinovanými brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
mletý pepř
mletý pepř
rostlinný olej
5 g tuk na smažení
200 ml smetana na vaření
6 ks větší brambory
600 g vepřová pečeně bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu omyjeme a případnou tukovou vrstvu na povrchu nakrájíme na čtverečky. Osolíme a na tuku orestujeme ze všech stran. Poté vložíme do pekáče, zalijeme výpekem a pečeme v troubě minimálně 120 minut na 180 °C

  2. Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Vkládáme do pekáče po vrstvách. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Poté zakapeme olejem - stačí trochu. Brambory dáme zapéct do trouby na 180 °C na 30 minut. Poté vyjmeme a podlijeme smetanou. Znovu vložíme do trouby ještě na 10 minut

  3. Upečené maso nakrájíme na plátky. Vepřovou pečeni podáváme s gratinovanými brambory

  4. Tip: Před pečením maso vložíme do pekáče cibulku nakrájenou na kolečka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!