Vepřová pečeně s gratinovanými brambory recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl mletý pepř mletý pepř rostlinný olej 5 g tuk na smažení 200 ml smetana na vaření 6 ks větší brambory 600 g vepřová pečeně bez kosti
Postup Vepřová pečeně s gratinovanými brambory
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kotletu omyjeme a případnou tukovou vrstvu na povrchu nakrájíme na čtverečky. Osolíme a na tuku orestujeme ze všech stran. Poté vložíme do pekáče, zalijeme výpekem a pečeme v troubě minimálně 120 minut na 180 °C
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Vkládáme do pekáče po vrstvách. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Poté zakapeme olejem - stačí trochu. Brambory dáme zapéct do trouby na 180 °C na 30 minut. Poté vyjmeme a podlijeme smetanou. Znovu vložíme do trouby ještě na 10 minut
Upečené maso nakrájíme na plátky. Vepřovou pečeni podáváme s gratinovanými brambory
Tip: Před pečením maso vložíme do pekáče cibulku nakrájenou na kolečka.