Koláč z bramborového těsta s cuketou a špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 - 5 stroužků česnek 1 špetka sůl 1 špetka sůl 2 ks vejce 700 g brambory 3 ks cibule 2 ks cuketa 200 g sýr 1 kelímek kysaná smetana 250 g hrubá mouka 1 špetka mletý černý pepř 0,5 balení mražený listový špenát
Postup Koláč z bramborového těsta s cuketou a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme bramborové těsto. Smícháme uvařené vychladlé nastrouhané brambory s hrubou moukou, vejci a solí a necháme odležet
Mezitím si nachystáme náplň. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a smažíme do lehce hnědé barvy. Středně velké cukety nastrouháme, přidáme na pánev a restujeme přibližně 10 - 15 minut
Nakonec přidáme špenát, česnek a restujeme společně s cuketou a cibulí asi 5 minut tak, aby směs neobsahovala mnoho vody, případně restujeme déle, aby se voda odpařila. Směs osolíme a opepříme. Vmícháme kelímek zakysané smetany a poté, co náplň vychladne, vmícháme nastrouhaný sýr (například eidam nebo mozzarellu)
Formu na koláč vyložíme těstem, které rovnoměrně přitlačíme ke stěnám a naplníme směsí. Koláč s cuketou a špenátem pečeme při teplotě 180 °C přibližně 30 minut. Deset minut před koncem pečení můžeme koláč ještě na povrchu posypat strouhaným sýrem a vrátit zpět do trouby
Koláč z bramborového těsta s cuketou a špenátem podáváme ještě horký, ale chutná i za studena.