Koláč z bramborového těsta s cuketou a špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
1 špetka sůl
1 špetka sůl
2 ks vejce
700 g brambory
3 ks cibule
2 ks cuketa
200 g sýr
1 kelímek kysaná smetana
250 g hrubá mouka
1 špetka mletý černý pepř
0,5 balení mražený listový špenát

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme bramborové těsto. Smícháme uvařené vychladlé nastrouhané brambory s hrubou moukou, vejci a solí a necháme odležet

  2. Mezitím si nachystáme náplň. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a smažíme do lehce hnědé barvy. Středně velké cukety nastrouháme, přidáme na pánev a restujeme přibližně 10 - 15 minut

  3. Nakonec přidáme špenát, česnek a restujeme společně s cuketou a cibulí asi 5 minut tak, aby směs neobsahovala mnoho vody, případně restujeme déle, aby se voda odpařila. Směs osolíme a opepříme. Vmícháme kelímek zakysané smetany a poté, co náplň vychladne, vmícháme nastrouhaný sýr (například eidam nebo mozzarellu)

  4. Formu na koláč vyložíme těstem, které rovnoměrně přitlačíme ke stěnám a naplníme směsí. Koláč s cuketou a špenátem pečeme při teplotě 180 °C přibližně 30 minut. Deset minut před koncem pečení můžeme koláč ještě na povrchu posypat strouhaným sýrem a vrátit zpět do trouby

  5. Koláč z bramborového těsta s cuketou a špenátem podáváme ještě horký, ale chutná i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!