Bublanina s mangem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

180 g cukr
1 dl olej
1 špetka sůl
6 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
cukr moučka
300 g polohrubá mouka
1 dl kompotová šťáva
1 ks mango kompot

Postup přípravy receptu

  1. Mangový kompot necháme odkapat a ovoce podle potřeby překrájíme na menší kousky. Plech vyložíme pečicí kartou, případně vymažeme tukem a vysypeme moukou

  2. Žoutky oddělíme od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh

  3. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přišleháváme olej s mangovou šťávou, mouku prosetou s práškem do pečiva a ovoce. Naposledy opatrně přidáme sníh vyšlehaný z bílků

  4. Těsto uhladíme na plech a pečeme v předhřáté troubě na 180 °C dozlatova. Ještě teplou bublaninu s mangem pocukrujeme

  5. Bublanina s mangem je výborná u kávy i čaje jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!