Višňová bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

80 - 100 g cukr
5 lžic olej
4 ks vejce
cukr moučka
300 g višně
150 g polohrubá mouka
1/2 lžičky kypřící prášek
máslo na vymazání
mouka na vysypání
2 lžíce vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Višně zbavíme stopek, omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou

  2. Připravíme si piškotové těsto. Mouku prosejeme a promícháme s pudinkovým a kypřícím práškem. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky s polovinou cukru a olejem vyšleháme dohladka. Ve větší míse šleháme bílky a asi v polovině šlehání přidáme druhou polovinu cukru. Do hustého bílkového sněhu zlehka střídavě vmícháme mouku a žloutky

  3. Piškotové těsto vlijeme do koláčové formy, poklademe okapanými višněmi a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova

  4. Vychladlou višňovou bublaninu nakrájíme na porce, podle chuti posypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!