Veganská bublanina s mayo recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 lžíce rum 100 ml voda 0,5 ks prášek do pečiva šťáva z kompotu 0,5 ks banán 200 g polohrubá mouka hrubá mouka na vysypání kompotované višně olej na vymazání 6 lžiček sušené pohankové mléko 100 g tmavý třtinový cukr 100 g veganská mayonéza
Postup Veganská bublanina s mayo
Postup přípravy receptu
-
Menší plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 165 °C
Oloupaný banán rozmixujeme s vodou a sušeným pohankovým mlékem, kypřící prášek prosejeme do mouky a odvážíme si ze skleničky mayo-nézu. Všechny uvedené přísady pak smícháme a pomalu přidáváme šťávu z kompotu tak, aby vzniklo těsto asi jako na lívance
Těsto nalijeme na plech a povrch poklademe višněmi, ale klidně i jiným zavařeným či čerstvým ovocem
Veganskou bublaninu s mayo pečeme ve vyhřáté troubě 30 - 35 minut
Upečenou buchtu nakrájíme a podáváme k čaji či kávě jako sladké pohoštění, které si mohou dopřát i vegani.