Zapečené špenátové palačinky ve smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
sůl
200 ml vývar
1 ks vejce
2 ks vejce
400 ml mléko
1 ks cibule
mouka
200 g eidam
mletý pepř
200 g hladká mouka
200 ml sladká smetana
400 g mražený špenát

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si palačinky podle oblíbeného receptu nebo podle toho mého

  2. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekanou najemno osmahneme na rozehřátém oleji, až zesklovatí. Přisypeme mouku a vypražíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme vývarem, přidáme špenát a za stálého míchání vaříme. Osolíme, opepříme a podle chuti přidáme prolisovaný česnek a část smetany. Podle potřeby povaříme, až špenát zhoustne

  3. Palačinky naplníme špenátem a naskládáme je do pekáčku. Vejce rozklepneme do zbylé smetany, rozšleháme, vsypeme strouhaný sýr a promícháme. Směsí přelijeme špenátové palačinky v pekáčku, mírně osolíme a můžeme zapékat. Zapečené špenátové palačinky ve smetaně pečeme asi 10 minut

  4. Hotové zapečené špenátové palačinky ve smetaně ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!