Zapečené špenátové palačinky ve smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl sůl 200 ml vývar 1 ks vejce 2 ks vejce 400 ml mléko 1 ks cibule mouka 200 g eidam mletý pepř 200 g hladká mouka 200 ml sladká smetana 400 g mražený špenát
Postup Zapečené špenátové palačinky ve smetaně
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si palačinky podle oblíbeného receptu nebo podle toho mého
Zeleninu očistíme. Cibuli nasekanou najemno osmahneme na rozehřátém oleji, až zesklovatí. Přisypeme mouku a vypražíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme vývarem, přidáme špenát a za stálého míchání vaříme. Osolíme, opepříme a podle chuti přidáme prolisovaný česnek a část smetany. Podle potřeby povaříme, až špenát zhoustne
Palačinky naplníme špenátem a naskládáme je do pekáčku. Vejce rozklepneme do zbylé smetany, rozšleháme, vsypeme strouhaný sýr a promícháme. Směsí přelijeme špenátové palačinky v pekáčku, mírně osolíme a můžeme zapékat. Zapečené špenátové palačinky ve smetaně pečeme asi 10 minut
Hotové zapečené špenátové palačinky ve smetaně ihned podáváme.