Bílý bramborový chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
sůl
250 ml mléko
500 g polohrubá mouka
250 g bramborová kaše
1 balíček aktivní sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme, promícháme s droždím a osolíme. Postupně vmícháme studenou bramborovou kaši, mléko a vše zpracujeme v hladké těsto

  2. Těsto potřeme olejem a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, opět ho prohněteme, rozdělíme na poloviny a vložíme do dvou chlebových forem. Povrch potřeme olejem a necháme ještě dalších 30 minut vykynout

  3. Chleba zapečeme v horké troubě při 230 °C asi 10 minut, potom teplotu snížíme na 200 °C a upečeme dorůžova. Hotový chléb vyjmeme z formy a necháme na mřížce vychladnout

  4. Domácí bílý chléb z bramborové kaše výborně chutná s tvarohovými pomazánkami, s máslem a medem či s domácí zavařeninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!