Bílý bramborový chléb recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- olej sůl 250 ml mléko 500 g polohrubá mouka 250 g bramborová kaše 1 balíček aktivní sušené droždí
Postup Bílý bramborový chléb
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme, promícháme s droždím a osolíme. Postupně vmícháme studenou bramborovou kaši, mléko a vše zpracujeme v hladké těsto
Těsto potřeme olejem a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, opět ho prohněteme, rozdělíme na poloviny a vložíme do dvou chlebových forem. Povrch potřeme olejem a necháme ještě dalších 30 minut vykynout
Chleba zapečeme v horké troubě při 230 °C asi 10 minut, potom teplotu snížíme na 200 °C a upečeme dorůžova. Hotový chléb vyjmeme z formy a necháme na mřížce vychladnout
Domácí bílý chléb z bramborové kaše výborně chutná s tvarohovými pomazánkami, s máslem a medem či s domácí zavařeninou.