Špenátovo-pórková chuťovka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks pórek
olivový olej
bylinková sůl
2 hrstě čerstvý baby špenát

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na jemná kolečka, baby špenát nasekáme nadrobno

  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Já použila olej z konzervy tuňáka, který byl navíc ochucený chilli papričkami - doporučuji. Na rozehřátém oleji nejprve orestujeme pórek a po chvilce přidáme i špenátové lístky. Za častého míchání necháme zeleninu změknout. Už jen posypeme bylinkovou solí a máme hotovo

  3. Špenátovo-pórková chuťovka je výborná jako příloha k masu, ale nám chutná hlavně na pečivu s máslem nebo pikantní pomazánkou. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!