Kakaové perníky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 2 lžíce kakao 3 lžíce voda 100 g med 80 g cukr moučka 1 lžíce cukr moučka 1 lžíce soda 1 lžička mletá skořice 420 g hladká mouka 1/2 lžičky mletý hřebíček 2 ks vejce (M) 1/2 lžičky mletý badyán (anýz)
Postup Kakaové perníky
Postup přípravy receptu
-
Na vál přesejeme mouku a cukr. Vmícháme koření a sodu. Uděláme důlek, vyklepneme vejce a přilijeme vlažný med (kvalitní včelí). Rukama vypracujeme nelepivé těsto a uložíme ho v mikrotenovém sáčku do lednice. Těsto necháme v lednici alespoň den, ale nejlépe týden
Těsto rozválíme na pomoučeném vále asi na 3 mm silný plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Plech lehce vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a perníkové tvary potřeme směsí vody a cukru
Kakaové perníky pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 5 minut do ztmavnutí
Vychladlé kakaové perníky můžeme zdobit bílkovou polevou.