Kakaové perníky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 lžíce kakao
3 lžíce voda
100 g med
80 g cukr moučka
1 lžíce cukr moučka
1 lžíce soda
1 lžička mletá skořice
420 g hladká mouka
1/2 lžičky mletý hřebíček
2 ks vejce (M)
1/2 lžičky mletý badyán (anýz)

Postup přípravy receptu

  1. Na vál přesejeme mouku a cukr. Vmícháme koření a sodu. Uděláme důlek, vyklepneme vejce a přilijeme vlažný med (kvalitní včelí). Rukama vypracujeme nelepivé těsto a uložíme ho v mikrotenovém sáčku do lednice. Těsto necháme v lednici alespoň den, ale nejlépe týden

  2. Těsto rozválíme na pomoučeném vále asi na 3 mm silný plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Plech lehce vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a perníkové tvary potřeme směsí vody a cukru

  3. Kakaové perníky pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 5 minut do ztmavnutí

  4. Vychladlé kakaové perníky můžeme zdobit bílkovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!