Pečené nové brambory recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek máslo 4 lžíce olivový olej 12 ks nové brambory čerstvé bylinky 1 lžička bylinková sůl
Postup Pečené nové brambory
Postup přípravy receptu
-
Nové a středně velké brambory důkladně očistíme od nečistot, slupku ponecháme. Brambory nakrájíme na tenké plátky do 3/4, postupujeme opatrně, abychom brambory nepřekrojili
V misce rozmícháme olivový olej, bylinkovou sůl a na jemno prolisovaný česnek
Brambory přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme ochuceným olivovým olejem. Kousky česneku spíše opatrně zatlačujeme do mezírek, aby se nám nepřipálil
Troubu předehřejeme na 200 °C a brambory při této teplotě pečeme asi 45 minut, až jsou zlatavé a měkké. Doba propečení záleží na velikosti brambor. Ke konci pečení necháme na každé bramboře nechat rozpustit tenký plátek másla
Pečené nové brambory ihned podáváme, jsou efektní přílohou, ale chutnají i samostatně se studenými omáčkami
Tip: Olivový olej můžeme libovolně dochutit oblíbenými čerstvými bylinkami (bazalka, rozmarýn, tymián).