Pečené nadívané kuře s chutí tymiánu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 3 ks vejce 150 g máslo 6 lžic mléko 2 - 3 snítky tymián 1 ks mrkev 3 ks houska 1 hrst mandle mletý černý pepř 1 ks kuře (1400 g)
Postup Pečené nadívané kuře s chutí tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Mrkev uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme ji okapat a nastrouháme najemno. Housky nakrájíme na kostičky a oloupané mandle jemně usekáme. Čerstvý tymián opláchneme a lístečky drobně pokrájíme. Můžeme použít i sušený tymián
Připravíme si nádivku. Nakrájené housky zvlhčíme mlékem. Až pečivo vsákne tekutinu, přidáme vejce, vařenou strouhanou mrkev, nasekané mandle, sůl, pepř a bylinky. Směs řádně propracujeme a necháme asi 15 minut odležet
Kuře osolíme, do dutiny břišní vložíme asi třetinu másla a vyplníme ji nádivkou. Otvor uzavřeme párátky, kuře poklademe máslem a pečeme při 200 °C za občasného podlévání vývarem a vlastní šťávou dozlatova
Upečené nadívané kuře rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s žemlovo-bramborovými knedlíčky nebo vařeným bramborem.