Panna Cotta z mléčné krupicové kaše recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 20 g cukr 1 špetka sůl mletá skořice smetana ke šlehání 100 g dětská krupička 2 ks plátková želatina 400 ml mléko plnotučné 300 g Hot Fruits s malinami od Hamé
Postup Panna Cotta z mléčné krupicové kaše
Postup přípravy receptu
-
Do rendlíku dáme mléko, vmícháme cukr, sůl, dětskou krupičku a uvaříme za stálého míchání krupicovou kaši. Ochutíme jemně mletou skořicí a vmícháme smetanu
Plátkovou želatinu namočíme ve vlažné vodě, vymačkáme a vmícháme do horké kaše. Mírně zchladlou kaši nalijeme nejlépe do silikonových formiček (můžeme použít i porcelánové) a necháme zchladnout v lednici cca 2 hodiny
Jahodový džem krátce povaříme aby vznikla omáčka
Panna Cottu z mléčné krupicové kaše vyklepneme z formiček na talířky, přelijeme horkým ovocem Hot Fruits s malinami a podáváme.