Vánoční bramborový salát s petrželkou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 hrst petrželka
2 kg brambory
2 ks cibule
1 sklenice majonéza
2 lžíce plnotučná hořčice
3 ks vejce natvrdo
1 lžíce worcestrová omáčka
mletý černý pepř
1 sklenice sterilovaná zelenina na salát

Postup přípravy receptu

  1. Ve vánoční ráno si uvaříme brambory ve slupce, vejce natvrdo a obojí necháme vychladnout. Po vychladnutí brambory a vejce oloupeme, nakrájíme na větší kostičky a vložíme do mísy

  2. K bramborám a vejcím přidáme scezenou sterilovanou směs na salát, vložíme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme worcestrovou omáčkou a hořčicí. Do základu na vánoční bramborový salát přidáme majonézu či jogurt, může být i kombinace obojího. Vše opatrně promícháme. Pokud je bramborový salát dostatečně ochucený, dáme ho do lednice odležet

  3. K dokonalosti štědrovečerní večeře už zbývá jen osmažit kapra nebo řízek, přidáme připravený vánoční bramborový salát s petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!