Karbanátky plněné uzeným recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 2 - 3 lžíce strouhanka strouhanka 1 dl mléko 1 lžička majoránka 1 lžička hořčice 1 ks houska olej na smažení 1/2 dl teplá voda 30 dkg vařené uzené maso 500 g mleté vepřové maso mletý barevný pepř
Postup Karbanátky plněné uzeným
Postup přípravy receptu
-
Na karbanátky si připravíme mleté vepřové maso, které dáme do mísy. Přidáme vejce, vymačkanou housku předem namočenou v mléce, přisypeme sůl, pepř, majoránku, hořčici a podle potřeby zahustíme strouhankou. Vypracujeme masitou hmotu, kterou můžeme (nemusíme) dochutit ještě nadrobno nakrájenou cibulí dozlatova osmahnutou na trošce másla
Ze směsi pak tvoříme stejně velké kuličky, do středu dáme kousek uzeného masa, obalíme a karbanátky zploštíme. Aby se nám maso nelepilo na ruce, namáčíme si ruce ve vlažné vodě
Karbanátky obalíme ve strouhance a na mírném ohni smažíme v rozpáleném oleji dozlatova
Karbanátky plněné uzeným podáváme teplé s bramborem, studené s chlebem. Doplníme sterilovanou okurkou.