Žampionové karbanátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce strouhanka mléko 1 ks cibule 1 ks rohlík mletý pepř 500 g mleté maso 1 plechovka sterilované žampiony 1/2 dl teplá voda 2 lžíce pikantní hořčice kadeřavá petrželka
Postup Žampionové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mleté maso a připravíme si všechny ostatní suroviny. Rohlík namočíme v mléce a vymačkáme, petrželku nasekáme, žampiony necháme okapat a cibuli nakrájíme na drobné kostičky
Do mleté masa přidáme vymačkaný rohlík, vejce, teplou vodu, hořčici a petrželku. Směs pořádně promícháme, osolíme a opepříme. Na oleji necháme osmahnout cibulku, přidáme překrájené žampiony a orestujeme. Smícháme s mletou ochucenou směsí a dáme vychladit do lednice
Z mleté žampionové směsi tvoříme karbanátky nebo placičky a obalujeme ve strouhance
Žampionové karbanátky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Chutnají výborně s bramborovou kaší.