Kuřecí roláda plněná rajčaty a brynzou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 150 ml vývar 50 ml máslo 100 g šunka 1 ks kuře 150 g brynza mletý černý pepř 3 - 4 snítky čerstvé oregano 150 g sušená rajčata v oleji
Postup Kuřecí roláda plněná rajčaty a brynzou
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme, osušíme a vykostíme. Sušená rajčata necháme okapat a několik lístků čerstvého oregana jemně nasekáme
Plát masa (kůží dolů) překryjeme potravinovou folií, zlehka naklepeme a maso jemně osolíme a opepříme. Maso poklademe šunkou, na kterou rozprostřeme brynzu, do středu v řadě poskládáme okapaná sušená rajčata. Vše ochutíme oreganem a svineme do rolády, kterou zajistíme jehlami nebo potravinářskou nití
Takto připravenou kuřecí roládu plněnou rajčaty přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, obložíme snítkami bylinek a zakryté pečeme při 190 °C přibližně 40 minut. Pak pokličku nebo alobal odstraníme a za stálého potírání máslem roládu dopečeme dorůžova
Kuřecí roládu plněnou brynzou a sušenými rajčaty nakrájíme na porce a podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a zeleninovým salátem.