Domácí salámová a sýrová pizza recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 10 g cukr 15 g sůl salám 20 g droždí sýr 25 g olivový olej 500 g hladká mouka 8 lžic rajčatové pyré 1 lžička sušený rozmarýn 250 ml minerální perlivá voda
Postup Domácí salámová a sýrová pizza
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme vlažnou minerálku a v ní rozpustíme cukr, droždí a přidáme i olej. Všechno dobře promícháme a přidáme mouku a promícháme. Po chvilce přidáme sůl a rozmarýn. Vypracujeme hladké těsto a necháme pod utěrkou 10 minut odpočinout
Těsto rozdělíme na čtyři kusy a každý kousek zvlášť zabalíme do potravinové folie s rezervou na kynutí (zdvojnásobí objem) a lehce potřeme olivovým olejem, aby těsto neosychalo. Těsto necháme ještě hodinu kynout a pak necháme alespoň den dozrát v ledničce
Hodinu dopředu necháme těsto v pokojové teplotě. Poté těsto rozmáčkneme a začneme vytahovat okraje, dokud nevznikne maximálně 0,5 cm tlustá placka. Placku přendáme na pečicí papír. Pizzu potřeme rajčatovým pyré a naskládáme salám a sýr podle chuti
Další varianty mohou být například: špenát s osmahlou cibulkou, losos s mozzarellou, různé kombinace sýrů i salámů a podobně
Domácí pizzu pečeme asi 12 - 16 minut v dolní části trouby při 250 °C
Domácí salámovou a sýrovou pizzu podáváme hned po dopečení.