Vepřová krkovice ve smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
150 g anglická slanina
mletý kmín
150 g tvrdý sýr
500 kg vepřová krkovice
500 ml smetana na vaření
máslo na vymazání
6 ks středně velké brambory

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C a pekáč vymažeme máslem

  2. Brambory důkladně vydrhneme a i se slupkou nakrájíme na plátky. Ty skládáme na dno pekáče nebo zapékací misky. Plátky brambor osolíme, okmínujeme a pokryjeme plátky slaniny

  3. Krkovici podle potřeby očistíme, naporcujeme na plátky, omyjeme a osušíme. Maso naklepeme, osolíme, okmínujeme a rozložíme na brambory a slaninu

  4. Připravený pekáč přelijeme smetanou a dáme na 40 minut péct do předehřáté trouby. Po této době troubu otevřeme, maso pokryjeme předem strouhaným sýrem a na 10 minut ještě necháme zapéct

  5. Hotový pokrm ihned servírujeme, přičemž jej můžeme podávat přímo v zapékací misce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!