Vepřová krkovice ve smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 150 g anglická slanina mletý kmín 150 g tvrdý sýr 500 kg vepřová krkovice 500 ml smetana na vaření máslo na vymazání 6 ks středně velké brambory
Postup Vepřová krkovice ve smetaně
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C a pekáč vymažeme máslem
Brambory důkladně vydrhneme a i se slupkou nakrájíme na plátky. Ty skládáme na dno pekáče nebo zapékací misky. Plátky brambor osolíme, okmínujeme a pokryjeme plátky slaniny
Krkovici podle potřeby očistíme, naporcujeme na plátky, omyjeme a osušíme. Maso naklepeme, osolíme, okmínujeme a rozložíme na brambory a slaninu
Připravený pekáč přelijeme smetanou a dáme na 40 minut péct do předehřáté trouby. Po této době troubu otevřeme, maso pokryjeme předem strouhaným sýrem a na 10 minut ještě necháme zapéct
Hotový pokrm ihned servírujeme, přičemž jej můžeme podávat přímo v zapékací misce.