Taboulé recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 ks cibule
1 ks citron
1 větvička máta
olivy
500 g kuskus
7 lžic olivový olej
1 ks salátová okurka
4 - 5 ks velké rajče
1 větvička čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si velkou mísu na míchání. Do mísy nalijeme olej, šťávu z vymačkaného citronu a přisypeme kuskus. Postavíme vodu na vaření

  2. Mezitím na vršek každého rajčete nožem vykrojíme křížek. Takto připravená rajčata vložíme na 10 sekund do vroucí vody - pozor, nesmíme je rozvařit! Rajské zchladíme ve studené vodě a pomocí nože nebo prstů sloupneme slupku. Svlečená rajčata nakrájíme na drobné kousky, to kvůli šťávě, co mají v sobě. Oloupeme okurku, cibuli a také je nakrájíme na drobné kostičky. Vše rovnou přidáváme do mísy

  3. Nasekáme petrželku a lístky máty. Kdo má mixer - klidně v mixéru (i cibuli). Pokud máme rádi olivy, nebojíme se je také přidat, vše nakrájíme na malé kostičky. Pro dochucení osolíme, opepříme. Ostřejší chuti taboulé docílíme například tabascem či jinou chilli omáčkou. Směs pořádně promícháme

  4. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a taboulé dáme vychladit do lednice. Na tomto pokrmu je skvělé, že můžeme kombinovat podle chuti. Pokud by byla taboulé suchá, stačí přidat trochu vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!