Vepřová játra na cibulce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
kmín
10 dkg sádlo
15 dkg hladká mouka
25 dkg dlouhozrnná rýže
500 g vepřová játra
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřová játra nakrájíme na nudličky

  2. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli do hněda. Potom na cibuli orestujeme nakrájená vepřová játra. Přidáme sůl, pepř, kmín, podlijeme vodou a necháme mírně dusit 20 - 30 minut. Měkká játra vyjmeme, přilijeme trochu vody a zahustíme hladkou moukou. Necháme povařit a šťávu scedíme. Do scezené šťávy vložíme měkká játra

  3. Vepřová játra na cibulce podáváme s dušenou rýži uvařenou podle návodu na obalu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!