Vepřová játra na cibulce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule kmín 10 dkg sádlo 15 dkg hladká mouka 25 dkg dlouhozrnná rýže 500 g vepřová játra mletý černý pepř
Postup Vepřová játra na cibulce
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřová játra nakrájíme na nudličky
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli do hněda. Potom na cibuli orestujeme nakrájená vepřová játra. Přidáme sůl, pepř, kmín, podlijeme vodou a necháme mírně dusit 20 - 30 minut. Měkká játra vyjmeme, přilijeme trochu vody a zahustíme hladkou moukou. Necháme povařit a šťávu scedíme. Do scezené šťávy vložíme měkká játra
Vepřová játra na cibulce podáváme s dušenou rýži uvařenou podle návodu na obalu.