Vepřová játra na cibulce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
2 ks cibule
kmín
10 dkg sádlo
15 dkg hladká mouka
25 dkg dlouhozrnná rýže
500 g vepřová játra
mletý černý pepř
Postup Vepřová játra na cibulce
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřová játra nakrájíme na nudličky
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli do hněda. Potom na cibuli orestujeme nakrájená vepřová játra. Přidáme sůl, pepř, kmín, podlijeme vodou a necháme mírně dusit 20 - 30 minut. Měkká játra vyjmeme, přilijeme trochu vody a zahustíme hladkou moukou. Necháme povařit a šťávu scedíme. Do scezené šťávy vložíme měkká játra
Vepřová játra na cibulce podáváme s dušenou rýži uvařenou podle návodu na obalu.