Pórkové knedlíčky do polévky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 lžíce solamyl
150 g pórek
1 lžíce hladká mouka
muškátový oříšek
5 - 6 lžic strouhaná houska
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme, jemně usekáme, zpěníme na másle a necháme zcela vychladnout. V míse rozšleháme jedno velké vejce, vmícháme orestovaný pórek, sůl a pepř. Nyní směs zahustíme strouhankou, moukou a solamylem, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a necháme asi 10 minut odpočinout

  2. Z těstíčka uděláme stejně velké knedlíčky ve velikosti malého vlašského ořechu, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě asi 6 - 7 minut. Doporučuji jeden knedlíček uvařit nejdříve na zkoušku a podle potřeby těsto zahustit strouhankou

  3. Uvařené knedlíčky scedíme, necháme okapat a podáváme v horkém vývaru se zeleninou a nudličkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!