Pórkové rizoto s parmazánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1,5 ks pórek 6 lžic parmazán 2 hrnky rýže natural 2 lžíce olivový olej čerstvě mletý pepř 1 kostka zeleninový bujon bio omáčka tamari
Postup Pórkové rizoto s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Rýži natural propláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme zeleninovou kostku. Já ji kupuju ve zdravé výživě. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí za občasného promíchání. Tento druh rýže potřebuje více času - zhruba 45 minut
Mezitím si očistíme pórek, nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji. Zalijeme troškou vody, osolíme, opepříme a necháme krátce podusit
Z uvařené rýže slijeme přebytečnou vodu, přimícháme pórek a podle potřeby ještě dosolíme, dopepříme. Já přidávám ještě lžíci tamari omáčky, ale nemusí být
Pórkové rizoto sypeme před podáváním parmazánem.